Absorbtie aproape completa

Importanta si beneficiile vitaminei C sunt bine cunoscute, dar mai putin cunoscut este faptul ca vitamina C este pastrata in organism o perioada scurta de timp. De aceea, o parte semnificativa din vitamina C continuta in forme farmaceutice obisnuite care au vitamina C (nu cu eliberare prelungita), ingerata intr-o doza mai mare de 500 mg, paraseste organismul fara a fi absorbita.[1,2] Cu toate acestea, principala caracteristica a formulei cu eliberare prelungita din Cetebe® Imuno-Active permite o absorbtie aproape completa a vitaminei C prin eliberarea continua a vitaminei C chiar timp de 8 ore.[3] Absorbtia vitaminei C ingerate nu este completa; doar o parte relativ mai mica din doza initiala este folosita in organism. La ingerarea a 200 mg de vitamina C, aceasta este aproape integral absorbita; cu toate acestea, daca o doza unica este de peste 200 mg, numai un anumit procent din aceasta se absoarbe in sange si ajunge la tesuturi si celule[2,4]. S-a demonstrat ca nu are rost sa se administreze doze de vitamina C mai mari de 400–500 mg deoarece aportul excesiv nu conduce la o crestere semnificativa a nivelului concentratiei plasmatice de vitamina C.[1,5]

Absorbtie

Importanta eliberarii prelungite

In consecinta, solutia preferata poate fi ca vitamina C sa intre in organism in mod gradual, in doze mici, astfel organismul putand sa mentina echilibrul dintre cantitatea disponibila pentru absorbtie si nivelul dorit de vitamina C in sange[6]. Cu toate acestea, administrarea de vitamina C de mai multe ori pe zi ar putea fi dificil de realizat. Solutia poate fi “sistemul inteligent de administrare a vitaminei C,” care este deja disponibil sub forma vitaminei C inglobate in “tehnologia speciala a granulelor cu eliberare prelungita,” multumita progreselor din cercetarea de tehnologie farmaceutica.

Eliberare prelungita

In procesul dezvoltarii produselor farmaceutice, formulele sunt create pentru a asigura o eliberare imediata sau prelungita a ingredientului activ. Aceasta din urma se poate realiza cu ajutorul “tehnologiei speciale a granulelor cu eliberare prelungita”. “Granulele cu eliberare prelungita” sunt granule care contin vitamina C din care ingredientul activ este eliberat in mod controlat la o rata cunoscuta. Datorita eliberarii graduale de vitamina C din Cetebe® Imuno-Active, capsula ofera o absorbtie aproape completa a vitaminei C, astfel incat organismul poate utiliza mai bine aportul, iar cantitatea de vitamina C din Cetebe® Imuno-Active disponibila in circulatia sanguina pentru a fi utilizata de organism este de 98,6%.[7]

Diferite tipuri de produse ce contin vitamina C

Diferenta dintre cele doua tipuri de produse cu vitamina C nu se limiteaza doar la cantitatea de vitamina C introdusa in organism, ci si la rata biodisponibilitatii. O alta diferenta semnificativa o reprezinta modul de eliberare a substantei active: vitamina C eliberata de alte tipuri de comprimate ajunge in organism ca un "val" brusc, comparativ cu asigurarea eliberarii prelungite a ingredientului activ, care permite furnizarea graduala de vitamina C.

Tocmai de aceea Cetebe® Imuno-Active ofera eliberarea graduala de vitamina C din capsule, mentinand astfel aportul de vitamina C timp de 8 ore.[3]

Cetebe Imuno-Active

Cetebe®

Imuno-Active: vitamina C,
vitamina D si zinc

Cititi despre Cetebe Imuno-Active

[1] Milne DB, Canfield WK, Mahalko JR. Sandstead H. Efect of oralfolic acid suplements on zinc, coper. and iron absorption and excretion. Am J Clin Nutr 1984:39:535-9.p.
[2] Levine, M., Conry-Cantilena, C., Wang, Y., Welch, R.W., Washko, P.W., Dhariwal, K.R., Park, J.B., Lazarev, A., Graumlich, J.F., King, J., Cantilena, L.R. vitamin C pharmacokinetics in healthy volunteers: Evidence for a recommended dietary allowance. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 93(8) 3704-3709. 1996
[3] Confidential Internal Document. Data on File - Finished Product Specification. 2012.
[4] Blanchard, J., Tozer, T.N., Rowland, M. Pharmacokinetic perspectives on megadoses of ascorbic acid. American Journal of Clinical Nutrition 66(5) 1165-1171. 1997.
[5] Melethil, S., Mason, W.D., Chian-Jo Chang, Dose-dependent absorption and excretion of vitamin C in humans. International Journal of Pharmaceutics 31(1-2) 83-89. 1986.
[6] Mitchels, A.J., Frei, B. Myths, artifacts, and fatal flaws: identifying limitations and opportunities in vitamin c research. Nutrients 5 5161-5192. 2013.
[7] Lücker P. Data on File - Absolute bioavailability of sustained release ascorbic acid formulation. 1993.